Čortanovačka čarolija

Datum Polaska:
26-05-2024
Prijavljeno:
1630
Status:
Otvoreno za prijave
O AVANTURI

Pozivamo vas da nam se pridružite na jedinstvenoj pešačkoj ruti nazvanoj “Čortanovacka čarolija” koja će se održati 26.05.2024.(nedelja). Ova čarobna šetnja će biti vođena od strane naših iskusnih vodiča koji će vam otkriti sve znamenitosti ove prelepe rute.

ŠTA OBILAZIMO?

Ruta kreće iz samog centra sela, obilazak crkve Sv. Nikole, rodne kuće Andrije Jovića, spomenik NOR-a. Posle nas put vodi ka plaži “Varljivo leto”, gde ćemo uživati u mirnom šetanju duž obale i diviti se prelepom pogledu na Dunav. Zatim ćemo se uputiti prema Planinarskom domu “Kozarica”, smeštenom u planinskom području. Ovde ćemo se diviti netaknutoj prirodi, udisati svež vazduh i upijati energiju koju nam pruža ova oaza zelenila. Nakon toga, sledi poseta čuvenoj Šumarevoj kući, koja je bogata kulturno-istorijskim nasleđem. Vodič će nam ispričati zanimljive priče o istoriji ovog mesta, dok ćemo se diviti autentičnoj arhitekturi i okolnom ambijentu. U Čortanovačkoj šumi su još izvor Savinac, česma četiri kamena kao i rimsko nalazište Castra herkulis.

PRIJAVITE SE
 • ŠTA DA PONESEM?

  – Osmeh, dobru volju
  – Minimalno 1l vode, a obično i više
  – Udobne patike za šetnju
  – Užinu, sendviče, voće, ručak, šta god poželite u prirodi smete pojesti bez griže savesti
  – Ako već imate svoj omiljeni štap ponesite ga, a ako ne, priroda je ta koja krije vaš novi omiljeni
  – Kačket/šešir/kapu, naočare za sunce, kremu, šta god smatrate za shodno
  – Rezervna/zamenska garderoba

KOLIKO TRAJE ŠETNJA?

Dužina staze je oko 10km, kako bismo je kompletno savladali biće nam potrebno oko 4H, što ovu rutu čini odličnom za početnike i rekreativce.

 

Naša šetnja će se završiti na idiličnoj vikendici “Laguna Platz“, gde ćemo se svi zajedno odmoriti, opustiti i uživati u ukusnom ručku i osvežavajućim napicima. Ovo će biti prilika da se družimo, razmenimo utiske o šetnji i uživamo u lepom društvu u opuštajućem okruženju.  Sam prostor poseduje više zona za uživanje, letnjikovac i bazen zonu. 

Ponesite udobnu obuću, dobro raspoloženje i spremite se za nezaboravno iskustvo na “Cortanovackoj magiji”. Vidimo se na našem polaznom mestu, spremni za avanturu!

Dužina: 10km
Uredjenost: Odlično uredjena
Vreme trajanja: 4h cca
Visinska razlika: 381m

Uključeno u cenu: Vodič, obrok (burger ili kotlić), voda, sokovi, Karlovačko vino, druženje na Laguna Platzu nakon šetnje. (bazen, letnjikovac, firepit zona).

Nije uključeno: Prevoz 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram