Dunavske čarolije 2023 - Čortanovci

Datum objave:
10.08.2023
Autor:
fruskorama-admin
Kategorije: 

Priroda ima moć da nas osveži, inspiriše i poveže sa svetom oko nas na načine koje ne možemo ni zamisliti. Kada se ovome doda i magija reka, kao što je Dunav, dobijamo nešto posebno - Dunavske čarolije. U srcu ovih čarolija nalazi se skriveni dragulj - Planinarski dom Kozarica, smešten tik uz obalu reke u prelepom mestu Cortanovci. Pridružite nam se dok istražujemo ovu oazu prirode i duha, gde se susreću planine, reka i ljubitelji prirode.

Čarobna okolina: Cortanovci su mesto koje se nalazi na desnoj obali Dunava, nedaleko od Beograda. Ovo pitoreskno naselje okruženo je predivnim prirodnim pejzažima, koji se stapaju sa plavetnilom reke. Upravo tu se nalazi Planinarski dom Kozarica, smešten tako da pruža posetiocima spektakularan pogled na Dunav. Ovaj dom predstavlja kapiju ka prirodnim blagodetima i miru, te je savršeno mesto za Dunavske čarolije.

Dunavske čarolije: Dunav nosi sa sobom dugu istoriju i bogatu kulturu, a Dunavske čarolije su manifestacija koja slavi baš te aspekte. Ova manifestacija okuplja ljubitelje prirode, umetnosti i tradicije iz celog regiona. Posetioci imaju priliku da uživaju u raznovrsnim aktivnostima, kao što su umetničke radionice, koncerti, izložbe i degustacije lokalnih specijaliteta. Ova događanja su prilika da se dublje povežete sa prirodom i kulturom ovog područja, dok istovremeno uživate u zajedničkom duhu sa drugim posetiocima.

Planinarski dom Kozarica: Kao centralna tačka Dunavskih čarolija, Planinarski dom Kozarica nudi svojim gostima toplinu doma i nezaboravan doživljaj. †Planinski dom "Kozarica" ili ovaj biser "Fruške gore" nalazi se na 84 metara nadmorske visine,što ga upisuje u najnižu tačku jednog planinarskog doma na svetu, koji će uskoro što se izgleda tiče doživeti svoj preporod.

Aktivnosti za ljubitelje prirode: Osim događanja koja se odvijaju tokom Dunavskih čarolija, Cortanovci i okolina nude različite aktivnosti za ljubitelje prirode. Pešačenje duž obale reke, vožnja bicikla kroz prirodne staze i istraživanje okolnih šuma samo su neke od opcija koje vas mogu približiti prirodi na ovom području. Takođe, Dunav pruža priliku za veslanje, ribolov i opuštanje uz vodu.

Dunavske čarolije koje se odvijaju u Planinarskom domu Kozarica u Cortanovcima predstavljaju idealan spoj prirode, kulture i zajedništva. Ovo je mesto gde možete pobegnuti od svakodnevnog stresa i uroniti u mir i lepotu koju pruža reka Dunav i njegova okolina. Bilo da ste zaljubljenik u prirodu, umetnost ili jednostavno tražite beg od gradske vreve, Dunavske čarolije su događaj koji će vam ostati urezan u sećanju kao poseban trenutak povezanosti sa prirodom i ljudima.

Napomena: Pre nego što se uputite na ovu avanturu, uvek je preporučljivo da proverite aktuelne informacije o događanjima i smeštaju, kao i da se pridržavate svih lokalnih pravila i propisa.

PROGRAM MANIFESTACIJE DUNAVSKE ČAROLIJE 2023

Petak 25. avgust 2023.

19:00 ŠUMSKI PUB KVIZ
21:00 REVIJA FILMOVA 12. ČORTAFESTA
Subota 26. avgust 2023.

08:00 NA LEPOM PLAVOM DUNAVU (mini solo koncert klasične muzike)
09:00 CAPRIOLO CROSS COUNTRY BICIKLISTIČKA TRKA
09:30 5. KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE
10:00 MLADE NADE PLANINARSKE – Trka junior/juniorki
10:00 AIRSOFT – Hell Hotel vol1. pro
10:00 DISCO ČAROLIJA DJ maraton
14:00 SLOBODNO PENjANjE NA VEŠTAČKOJ STENI
17:00 SLACKLINE
17:00 VOŽNjA KVADOVIMA
20:00 70 GODINA PLANINARSKOG DOMA KOZARICA – projekcija filma
21:00 ROCK APOTEKA – svirka

IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE
Nedelja 27. avgust 2023.

09:00 TURNIR U ODBOJCI NA PESKU
10:00 ČORTANOVAČKA TRANSVERZALA
10:00 VOŽNjA KVADOVIMA
10:00 AIRSOFT – Hell Hotel vol1. renta
11:00 SLACKLINE
11:00 PLIVAČKI MARATON

IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram