Prijava za vaučer od 15.000 din.

Datum objave:
29.06.2022
Autor:
fruskorama-admin
Kategorije: 

Za usluge bar petodnevnog smeštaja u ugostiteljskim objektima van mesta prebivališta na teritoriji Srbije, od danas se oko 200.000 građana može prijaviti za vaučer u vrednosti od 15.000 dinara. Pravo na vaučere, za koje je prijava u svim poštama, imaju penzioneri, studenti, nezaposleni, korisnici posebne naknade, pravo na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i nosioci poljoprivrednog gazdinstva.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je za RTS da je država je obezbedila 200.000 vaučera, a građani koji su početkom godine dobili vaučer od 5.000 dinara moći će, takođe, da se prijave kako bi dobili razliku od 10.000 dinara.

To je novih 200.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara, i država je za to obezbedila tri milijarde dinara - rekla je ministarka.

Navedenih 15.000 dinara na vaučeru predstavlja maksimalni iznos sredstava, koji korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Neophodno je iskoristiti ga na teritoriji Republike Srbije, po završetku korišćenja usluga smeštaja ugostitelj je u obavezi da korisniku izda fiskalni račun za pružene usluge, koji će sadržati sve elemente propisane zakonom koji uređuje fiskalizaciju, kao i iznos boravišne takse, njenog oslobađanja od plaćanja ili umanjenja u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast ugostiteljstva - navodi se.

Ovim vaučerom ne mogu se plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge, boravišna taksa i dr.
Zainteresovana lica koja ispunjavaju uslove mogu popuniti prijavu i predati isključivo na šalterima Pošte, a obrazac prijave će biti objavljen na sajtu Ministarstva. Građanima, koji žele da se prijave za vaučer, potrebna je i rezervacija kod ugostitelja kod kojeg žele da provedu odmor.

Prijavu treba popunjavati čitko i obavezno je potpisati. Uz prijavu potencijalni korisnik vaučera obavezno stavlja na uvid ličnu kartu ili pasoš, kao i potvrdu ugostitelja da je izvršena rezervacija smeštaja na njegovo ime - navodi se.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da će se polovina od 200.000 vaučera od 15.000 dinara za odmor u Srbiji odnositi na građane koji su se u januaru već prijavili za vaučere koji su tada iznosili 5.000 dinara.
Prema podacima Ministarstva, do 24. juna ima 2.193 objekta u kojima građani mogu iskoristiti vaučere, a najviše ih je u Sokobanji - 555.

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih na ovu temu možete podeliti u komentaru ispod.

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram